Terug naar homepage
 
       

 

 

Canyon trekking

  Wandelen langs de Fish River   Tweede grootste canyon ter wereld
  Kampvuurtjes & sterren kijken   4 daagse wandeltocht

Wandelen met de muilezels. 

Wandelen met de muilezels. De gids maakt de maaltijden klaar op de braai ( barbecue). De spectaculaire Fish River canyon. Kamperen aan de oever van de Fish rivier. Genieten van het wijdse uitzicht. Horseshoe camp .... en zo word je ´s morgens wakker. Gezellige kampvuurtjes bij zonsondergang. Inpakken en wegwezen. Wandeling naar de waterval zonder water. Ontbijten bij zonsopgang in Horseshoe camp. Camp Battle Snake.

Deze 4-daagse wandeltocht met een lokale gids neemt je mee naar de valleien in de Fish River canyon, onvergetelijke zonsondergangen en kampvuurtjes. Je hoeft enkel een kleine dagrugzak te dragen want je bagage wordt vervoerd door ezels. Je logeert in prachtig gelegen tentenkampen met weinig comfort in de ruige Karoo. De Fish River canyon is de tweede grootste canyon ter wereld, de valleien zijn wel 500m diep. Met wat geluk, ontdek je wilde bergzebra’s, koedoes, springbokjes, klipspringers, struisvogels,… De desolaatheid van de Karoo vormt een mooi contrast met de elegante kokerbomen. Het leuke is dat je altijd in een klein internationaal groepje terechtkomt (max 14 personen). Trek je wandelschoenen al maar aan!

Reisprogramma

Dag 1 Canyon Mule station
Je wordt om 14h00 verwacht in het Canyon Mule Station. De gids brengt jullie naar Camp Battle Snake. De houten hut heeft een terras met wijds uitzicht over de canyon. Bij zonsondergang kan je genieten van een sundowner drink: een glaasje “vonkelwyn” of een Windhoek biertje bij de laatste stralen van de zon... welkom in Namibië! De gids kookt ondertussen de maaltijd op een open vuur. Overnachting onder de Afrikaanse sterren of in een tent. Gemeenschappelijke badkamer.

Dag 2 Wandelen & Koelkrans kamp
Vroeg uit de veren. Na het ontbijt, geeft de gids uitgebreid info over de muilezels. Wandeling van 12km op de rand van het plateau. We dalen af naar de Fish river om te picknicken. We steken de Fish River al zwemmend of te voet over (afhankelijk van de waterstand). Koelkrans camp ligt aan de oever van de Fish River nabij een moeras. Er zitten heel wat kleurrijke vogels tussen het riet. Na een verfrissende douche, maakt de gids de maaltijd klaar. Na zonsondergang wordt een kampvuurtje aangestoken. De Fish River regio is één van de beste plaatsen ter wereld om de sterren te observeren, de Melkweg en het Zuiderkruis te zoeken.

Dag 3 Wandelen & Horseshoe kamp
Je wordt gewekt door kwetterende vogeltjes en de eerste zonnestralen. We trekken onze wandelschoenen aan en wandelen op
zebrapaden langs de rivier
(wandeling van 14km). ‘s Middags picknicken we in de schaduw van een overhangende rots. Overnachting in Horseshoe camp met prachtig uitzicht over de canyon. De badkamer is gebouwd op de rand van de afgrond,
je kan hier douchen met wijds uitzicht. The real thing! Je slaapt in een tentje met matras.

Dag 4 Wandelen & Canyon station
Bij zonsopgang, wandelen we naar de waterval zonder water (1,5km). Na het ontbijt in Horseshoe kamp, rijden we met een 4x4 jeep naar het Canyon station. Einde van de tour.


Prijs 2015
€ 714 per persoon

Inbegrepen

- Engelstalige gids
- Muilezels met begeleiders
- Alle maaltijden
- Overnachtingen in tenten met matras
- Beperkte drank bij de maaltijden
- Gezamenlijke badkamer met douche en toilet


Niet inbegrepen

- Dagrugzak
- Slaapzak (-5°C)
- Verzekering
- Fooien
- Extra drankjes

Opmerkingen
- Max 14 personen
- Kinderen ouder dan 12 jaar toegelaten
- Wandelafstand = 30km in totaal (10 – 14km per dag/ 6-8 uur wandelen)
- Goede gezondheid en niet bang van hoogtes

Reisdata 2015
24 - 27 april
15 - 18 april
21 - 24 april
12 - 15 juni
9 - 12 juni
22 - 25 juli
8 - 11 aug
29 aug - 1 sep

 


 

 

Zuid-Afrika Reiscenter op Facebook

  

Gratis brochure
Vraag onze gratis brochure
of download in pdf
48 blz. - 4MB

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord

 

  PDF      PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2017 Zuid-Afrika Reiscenter - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR en VZW Visit Southern Africa - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.