Terug naar homepage
 
       

 

 

Selfdrive Echt Te Gast NamibiŽ 23 dagen

  Als een echte gast   Guesthouses
  Guestfarms   Kleinschalig

Je huurwagen (grapje!) 

Je huurwagen (grapje!) On the road doorheen Namib Naukluft Je passeert de Steenbokskeerkring Bullsport guestfarm in de regio Sossusvlei De eigenlijke Vlei van de Sossusrivier Surrealistisch lijkende dierenwereld in Etosha N.P. Seals aan het zonnen Seal springt in bootje - Walvisbay Onderweg doorheen gebied met wilde struisvogels Wilde paarden in de regio Aus Vreugde guestfarm Vis Rivier Afgrond - Fish River Canyon

NamibiŽ telt een beperkt aantal kleinschalige guesthouses en guestfarms. Hier ondervind je de persoonlijke ontvangst en hartelijke gastvrijheid van de eigenaars. De meesten spreken bovendien naast Engels ook Afrikaans. Ze verwelkomen je als een Echte Gast.

We hebben voor jou een route uitgestippeld langs de mooiste plekjes van NamibiŽ, met voornamelijk kleinschalige verblijven. Op enkele plaatsen waar we geen guesthouses of farms konden ontdekken hebben we chaletjes of gewone hotels voorgesteld. Deze trip is aan te bevelen voor mensen, die van gezellige guesthouses en het echte countryleven houden. De guestfarms zijn volop in werking met vee, schapen en de eigen huisdieren. Af en toe verblijf je 2 nachten op dezelfde guestfarm: zo kan je iets rustiger relaxen tussendoor en genieten van de omgeving. Vertrek is mogelijk elke dag, onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Reisprogramma
Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 Brussel/ Schiphol
Late namiddag: vertrek vlucht Brussel/Schiphol naar Windhoek (via London en mogelijk via Johannesburg) (niet inbegrepen).

Dag 2 Windhoek  O
Aankomst in Windhoek rond de middag. Oppikken van de huurwagen op de luchthaven vervolgens een korte rit naar Windhoek. Tijd om te relaxen en om te bekomen van de lange vlucht. Je kan een kort bezoek brengen aan Windhoek. Check-in in het Jordani guesthouse, gelegen in een buitenwijk van Windhoek, naast een droge rivierbedding. Overnachting in Jordani guesthouse.

Dag 3 Zanderige Kalahari  O - 290 km
Rit zuid-oostwaarts naar het Kalahari-gebied, met zijn rode zandwoestijnen en staalblauwe lucht. We maken voor de eerste keer kennis met het rijden op gravelroads (steenslagwegen) richting Stampriet. Snelheid matigen is de boodschap! Check-in in Kalahari Farmhouse, waar je kan genieten van de eigen farm-producten. Hoewel reeds Kalahari dankt deze farm zijn vruchtbaarheid aan de permanente ondergrondse waterader. Overnachting in Kalahari Farmhouse.

Dag 4 Fish River Canyon Keetmanshoop  O - 440 km
Ontbijt. Rit zuidwaarts langs Mariental. Je kan een bezoekje brengen aan het bekende Quiver Tree Forest en Giant's Playground. Overnachting in Canon Roadhouse.

Dag 5 Fish River Canyon - O
Ontbijt. Verkenning van het Gondwana Canon Park. Je kan hier het schitterende uitzichtspunt over de Fish River Canyon bezoeken. Deze canyon is immers de tweede grootste van de wereld, met een lengte van 160km en breedte van 27km. Overnachting in Canon Roadhouse.

Dag 6 Aus regio  O - 300 km
Ontbijt. We steken de Fish River over om naar Aus te rijden, langs granieten bergmassieven en droge woestijnvlaktes. Met wat geluk tref je de wilde paarden die hier rondzwerven. Overnachting in Desert Horse Inn.

Dag 7 Aus regio  O
Na het ontbijt heb je de keuze om het park zelf verder te verkennen. Ofwel trek je naar de kust: LŁderitz en het naburige spookdorpje Kolmanskop. Merkwaardig is dat de woestijn het daar gehaald heeft op de mens. Het hele dorpje is "verzand". Overnachting in Desert Horse Inn.

Dag 8 Namtib Biospere  O D - 135 km
Ontbijt. Noordwaarts richting Helmeringenhausen. Neem halverwege de afslag westwaarts naar de D707. Je logeert in de Namtib Desert Lodge.

Dag 9 Namib Desert & Sossusvlei  O D  280 km
Ontbijt. Rit in de Namib Desert. Je kan rustig inchecken in de Bullsport guest farm. Daar kan je een stevige wandeling ondernemen of een tochtje per paard (niet inbegrepen). Overnachting in Bullsport Guestfarm.

Dag 10 Namib Desert & Sossusvlei  O D
Ontbijt. Je kan zelf met de huurwagen de imposante duinenreeksen van de Sossusvlei gaan verkennen. Dit is perfect mogelijk, ook als je over een gewone huurwagen (geen 4x4) beschikt. Je rijdt dan tot aan het begin van de eigenlijke Sossusvlei. Daar neem je de 4x4 shutlleservice (extra te betalen) tot diep in de Vlei. Bij de terugkeer kan je nog 's langs de Sesriem Canyon gaan (zes riemen). Overnachting in Bullsport guest farm.

Dag 11 Gezellig  Swakopmund  O
Ontbijt. Je rijdt doorheen het "grote niets" van de woestijn, meer dan 100km tot aan de kust van de Atlantische Oceaan. Het gezellige stadje Swakopmund biedt een verademing na de woestijn en het zand. Je kan de bekende Welwitschia Trail bezoeken, merkwaardige planten die tot 1 500 jaar oud kunnen worden. Check-in in het Orange House, op enkele minuutjes wandelen van het strand. Overnachting in Orange House.

Dag 12 Actie in Swakopmund  O
Ontbijt. Vrije dag om te ontspannen, een strandwandeling te maken of deel te nemen aan activiteiten. Jouw gastheren zullen je helpen bij het reserveren: dolphin cruise, quad biking, sand-boarding, luchtballon-varen, paardrijden... Alle activiteiten zijn ter plaatse te betalen. Overnachting in Orange House Swakopmund.

Dag 13 Usakos  O D - 165 km
Ontbijt. Rit het binnenland in, naar de Erongo Bergen. Deze zijn gevormd door vroegere vulkaanuitbarstingen. Check-in in Eileen Guestfarm.

Dag 14 Usakos  O D
Ontbijt. Je kan enkele interessante bezienswaardigheden bezoeken in de buurt: de bushmen's painting of de Phillipp's Cave. Avondmaal en overnachting in Eileen Guestfarm.

Dag 15  Vreugde  O D - 320 km
Ontbijt. De vrij lange rit brengt je doorheen Damaraland. De familie Brand zal je hartelijk verwelkomen op hun vee- en schapenfarm in werking. Voor het diner schuif je bij hen aan tafel om te genieten van de landelijke 'boerkos'. 

Dag 16 Etosha National Park  O - 350 km
Na het ontbijt gaat de rit naar en door het Etosha National Park. Je gaat zelf op verkenning langs de waterputten, waar de meeste dieren verzamelen. Overnachting in ťťn van de restcamps binnen het Etosha Park gelegen (volgends beschikbaarheid).

Dag 17 Etosha National Park  O
Vrije dag voor zelf Etosha verder te verkennen. Etosha bezit over een rijk aanbod aan dieren: leeuw, olifant, giraf, springbok, luipaard, zebra en nog vele andere dierensoorten. Overnachting in restcamp in Etosha Park.

Dag 18 Otavi  O  180 km
Naar de regio van Otavi, een vruchtbare streek. Je kan een bezoekje brengen aan de Hoba meteoriet. Overnachting in de Ghaub guestfarm.

Dag 19 Waterberg Plateau  O - 220 km
Ontbijt. Rit doorheen Etosha, langs Fort Namutoni. Je verlaat Etosha en rijdt zuidwaarts naar het gebied van het Waterberg Plateau. Check-in in de Waterberg Guestfarm.

Dag 20 Waterberg Plateau  O D 
Ontbijt. Vrije dag om dit mooie natuurgebied te verkennen. Je kan hier deelnemen aan een nature-drive in een 4x4 of een stevige wandeling maken in de ruige natuur. Overnachting in Waterberg guestfarm.

Dag 21 Windhoek regio  O D - 240 km
Ontbijt. Zuidwaarts naar Windhoek, met misschien een bezoekje aan de marktjes van Okahandja onderweg. Je guestfarm ligt niet ver van de luchthaven. Op deze farm leven nog heel wat dieren in het wild: kudu, oryx, hartebeest... Tijd voor een gezellige braai (barbecue) indien het weer goed zit, anders avondmaal. Overnachting in Etango guestfarm.

Dag 22 Huiswaarts
Na het ontbijt heb je nog wat vrije tijd. Inleveren huurwagen luchthaven Windhoek. Vervolgens nachtvlucht (eventueel via Johannesburg) naar London/Frankfurt (niet inbegrepen).

Dag 23 Brussel/ Amsterdam
Doorvlucht naar Schiphol of Brussel, aankomst tegen de middag


Prijs per persoon voor 2 samenreizenden in tweepersoonskamer en met wagentype Europcar Renault Duster of gelijkaardig: € 2 599
Toeslag per persoon voor een 4x4 Ranger double cabine (of gelijkaardig): € 348
Single toeslag, derde persoon: € 278

Prijs per persoon voor 4 samenreizenden in tweepersoonskamer en met 4x4 Ranger double cabine: €2 278


Inbegrepen

- Wagenhuur vermeld model onbeperkte kilometers
- CDW- en Supercoververzekering (omnium)
- Locale tax en BTW
- BTW
- Overnachtingen
- Maaltijden zoals vermeld
- Bijdrage Garantiefonds Reizen voor Belgen en Nederlanders

Niet inbegrepen

- Vluchten en luchthaventaxen
- Bijstands- of annulatieverzekering
- Contractfee huurwagen (85 Rand, ter plaatse)
- Extra opties huurwagen (tweede chauffeur, kinderzitje e.d.)
- Inkomgelden bezienswaardigheden en Nationale Parken
- Tourism levy (plaatselijke tax overnachtingen)
- Maaltijden indien niet vermeld
- Dranken

Internationaal reispaspoort verplicht, geldig minstens 6 maanden na datum terugkeer. Malariatabletten aan te raden voor Etosha. Creditcard vereist voor wagenhuur.

Optioneel: annulatieverzekering 100%: 5% van de reissom
Optioneel: Top Selection Mondial Assistance: combinatiepolis annulatiekosten 100%, bijstand (medische kosten onbeperkt, repatriŽring onbeperkt), bagageverzekering, compensatiereis: 6% van de reissom.


 

 

Zuid-Afrika Reiscenter op Facebook

  

Gratis brochure
Vraag onze gratis brochure
of download in pdf
48 blz. - 4MB

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord

 

  PDF      PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2017 Zuid-Afrika Reiscenter - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR en VZW Visit Southern Africa - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.