Terug naar homepage
 
       

 

 

Info NamibiŽ

  Praktisch   Gravel Roads
  Veiligheid   Vliegtickets

Vroeger maakte NamibiŽ deel uit van Zuid-Afrika. Beide landen hebben dus heel wat gemeen, maar er zijn toch wezenlijke verschilpunten om NamibiŽ te bereizen.

VLIEGEN
Naar de hoofdstad Windhoek vlieg je in ongeveer 10 uur uit Frankfurt met Air Namibia. Je kan ook vanuit Brussel en Amsterdam via Londen, Frankfurt, Munchen of een andere luchthaven. Daarna in ongeveer 11 uur naar Johannesburg vliegen, dan verder naar Windhoek. Nachtvluchten bieden de ideale connecties.

VLIEGTICKETS: Catch of the Day of Optievluchten
We werken op twee manieren: catch of the day vluchten ofwel optievluchten. Wat is het verschil? De catch of the day is de goedkoopste vlucht op dat moment en dient onmiddellijk te worden betaald. Dat wil zeggen binnen de 3 dagen. Je koopt dus eerst en definitief je vlucht aan en pas daarna komt het landarrangement. Wil je toch liever wat bedenktijd? Dan zijn de optievluchten meer jouw ding. We kunnen de prijs 4 weken garanderen (opgelet: luchthaventaksen kunnen wel veranderen).
Bij South African Airways en British Airways hebben we het bijkomend voordeel van Add-On vluchten. Bij hun lange afstandsvluchten kunnen wij als touroperator, dankzij onze speciale contracten, goedkoop vluchten bijboeken naar buurlanden vanuit Johannesburg naar Windhoek. Of je kan leuke combinaties maken bv.: Kaapstad en Windhoek.

VLUCHTKLASSEN
De normale vluchtklasse is ĎEconomyí. De volwaardige lijnvluchten in de deze vliegtuigen zijn absoluut niet te vergelijken met de ĎSardienchartersí naar de zon. Zo heeft bijvoorbeeld een Airbus 340 van South African Airways een Seat Pitch (afstand van rugleuning tot rugleuning) van 81cm.
ĎBusinessí vliegen op lange afstand is een zaligheid: meestal flatbeds waar je echt languit kan liggen, pure luxe en verwennerij, die reeds begint tijdens de wachttijd in de business lounge. Het prijskaartje loopt al gauw op tot 3 ŗ 5 keer de Economy-prijs. British Airways heeft een tussenklasse: de World Traveller Plus. Je betaalt ongeveer het dubbele van een economy en geniet van ruimere seats met extra beenruimte (maar geen flatbed) in een aparte kleine cabine met maximum 6 rijen stoelen. Bediening en maaltijden zijn dezelfde als in Economy klasse.

AAN BOORD
Na het aperitiefje krijg je een plateau aangeboden met voorgerecht, warme hoofdschotel en nagerecht. Uiteraard inclusief een wijn naar keuze, met koffie als afsluiter. Koptelefoon, sokjes, kussentje, ooglapjes zorgen voor het nodige comfort. Bij Britisch Airways en South African Airways beschik je bovendien gegarandeerd over je eigen privaat beeldscherm, met tal van films en muziekkeuzes. Nog voor je landt geniet je van een warm of koud ontbijt naar keuze. Voor al dit extra comfort betaal je geen eurocent extra. Wil je graag weten welke zitplaatsen de beste zijn in het vliegtuig? Klik even op www.seatguru.com voor een overzicht van seatplannen van vliegtuigen van alle luchtvaartmaatschappijen.

BEGELEIDE REIS OF ZELF RIJDEN
Zelf rijden in NamibiŽ is perfect mogelijk. Je kiest ťťn van onze selfdrives, of Zuid-Afrika Reiscenter maakt een trip op jouw maat op. Wij organiseren dan de vluchten, de wagenhuur en de overnachtingen. Zelfs een aantal activiteiten kan je vooraf bijboeken.
Wens je liever een begeleide rondreis in groep, dan geniet je natuurlijk van de meerwaarde van onze gekwalificeerde gids. Je kan ook beide combineren: eerst een stukje begeleid, bijvoorbeeld naar Etosha National park en daarna Sossusvlei en Swakopmund met een huurwagen.

WEGEN
In NamibiŽ zijn de meeste wegen Ďgravelroadsí, steenslagwegen. Reistijden dienen dus lang genoeg te wordeb ingeschat en dagelijkse afstanden worden beperkt. Matig je snelheid op deze gravelroads, zodat je ongelukken vermijdt.

VEILIGHEID
Bij een selfdrive rij je best geen lange afstanden in het donker, tussen dorpen en steden is er niet altijd openbare verlichting.
De lichten van de wagen trekken ook wat groter wild, zoals springbokken en kuduís aan. In de steden geldt het gezond verstand als reiziger zoals overal ter wereld. NamibiŽ geldt als een behoorlijk veilig land.

EXTRA VEILIGHEDEN & VANGNETTEN
Als Zuid-Afrika Reiscenter bouwen wij bovendien extra veiligheden en vangnetten in. Zo werken we met ťťn van de meest ervaren en degelijke lokale agenten samen, die 24/24 uur per mobiel nummer bereikbaar is. We werken samen met Avis voor wagenhuur. Avis heeft namelijk in de meeste steden een vestiging en eveneens een 24/24 noodnummer. We stippelen de routes zo uit, dat je steeds makkelijk voor donker je volgende overnachtingplaats bereikt. De accommodaties die we selecteren zijn veilig gelegen. Dankzij de nodige adviezen en vangnetten kunnen we dan ook stellen dat je naar NamibiŽ op een voldoende veilige manier kan reizen.

TYPE HUURWAGEN
Voor de meeste wegen volstaat een gewone wagen. Wel is het makkelijker rijden met een jeepmodel (2X4), die wat hoger zit. Een vrij zware double cabine (Toyota of Nissan) met 4X4 tractie is natuurlijk het beste: je kan dan zelf diep de Sossusvlei inrijden.

TANKSTATIONS
Onderweg, tussen steden en dorpjes vind je geen benzinestations. Je rijdt vaak uren zonder een levende ziel tegen de komen. Indien je enkele honderden kilometers voor de boeg hebt, zorg dan voor een volle tank bij vertrek.

BESTE REISTIJD
Alle periodes van het jaar hebben zo hun eigen charmes in NamibiŽ. In december, januari en februari kan het erg warm zijn in het binnenland.

ELEKTRICITEIT
220 Volt is hetzelfde als in Europa. Maar de lokale stekkers hebben 3 dikke pinnen. Je kan echter overal adapters kopen, zodat je met je apparaten geen problemen hebt.

GELDZAKEN
Visa en Mastercard worden op vele plaatsen aanvaard, behalve in tankstations (daar dien je cash te betalen). Alle lokale betalingen gebeuren in Namibische dollar, die gelijkstaat met de Zuid-Afrikaanse Rand. De Rand wordt ook overal aanvaard. Op de luchthaven van aankomst zijn er telkens bankkantoren, waar je van Euro in Namibische Dollar of Rand kan wisselen.

GSM Ė MOBIEL BELLEN
Met een doorlopend Europees abonnement spring je normaal op de lokale providers. Buiten de steden is er echter weinig connectiemogelijkheid.

REISDOCUMENTEN
Voor NamibiŽ een paspoort (in BelgiŽ reispas genoemd) vereist, geldig 6 maanden na datum terugkeer. Het betreft het boekje, met daarin een aantal vrije paginaís. Bij aankomst en vertrek plaatsen de immigratiediensten een visumstempel.

GEZONDHEID
Voeding en drank zijn voldoende veilig in NamibiŽ. HygiŽne in restaurants en hotels is van hoog niveau. Ongeopend mineraalwater (zonder ijs) bij de maaltijden vragen is wel aan te raden.
Voor vragen over gezondheid verwijzen we naar je dokter of het Tropisch Instituut. Enkele algemene Ďervaringsadviezení, die echter niet als wetenschappelijk mogen beschouwd worden kunnen we wel geven. Wijzelf nemen steeds anti-malariatabletten (zoals Malarone) wanneer we het Noorden van NamibiŽ bezoeken, met Etosha National Park of Caprivi  bezoeken, omdat daar besmette muskieten (muggen). Verder de algemene Ďprikkení voor verre reizen hebben we ter bescherming: de combinatie-injecties voor Hepatitis A, B en C, Dyfterie, Tetanos, Tyfus e.a. Raadpleeg je arts.

WATER IN DORSTLAND
Het hoogste goed in NamibiŽ is water. Wees er zuinig mee en vermijdt verspilling. Anderzijds zorg je best voor voldoende drankvoorraad tijdens je trip. Voldoende water drinken is in dit Dorstland een absolute must.


 

 

Zuid-Afrika Reiscenter op Facebook

  

Gratis brochure
Vraag onze gratis brochure
of download in pdf
48 blz. - 4MB

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord

 

  PDF      PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2017 Zuid-Afrika Reiscenter - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR en VZW Visit Southern Africa - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.