Terug naar homepage
 
       

 

 

Marcīs trip NamibiŽ 18d.

  Etosha   Fish River Canyon
  Sossusvlei   Kalahari

Etosha National Park: ietwat surrealistisch 

Etosha National Park: ietwat surrealistisch Mowani: comfort in de ruige natuur Stenen units in de Canyon Lodge De Vis Rivier Canyon Eagles Nest in Aus: totale verlatenheid Marc die even stoer doet De befaamde Quiver Tree Duinen in het Namib Naukluft Park Onbeschrijfelijke ballonvaart over de duinen De Africat Foundation - Okonjima Catamarantocht in Swakopmund Marc in īoverlegī met onze lokale travel consultant Bianca Het lekkere ritueel van de sundowner De eigenlijke vallei van de Sossus-rivier: Sossusvlei

Wie niet op de laatste cent moet kijken zal deze selfdrive NamibiŽ zeker bekoren. Stuk voor stuk verblijf je op uitgekiende plekjes in behoorlijk comfortabele, soms luxueuze accommodaties.

Marc: ďZo zou ik mijn eerste kennismaking met NamibiŽ organiseren, wel met de talrijke eigen ervaringen ingebouwd. De uitgebalanceerde route weerspiegelt een tweevoudige betrachting: het mooiste en interessantste van NamibiŽ bezoeken, maar toch een genietbare trip met af en toe twee dagen op dezelfde plaats. Echt chique zijn de verblijven niet. Maar ze bieden wel de meest geschikte aansluiting bij de authentieke natuurpracht en de immense weidsheid van NamibiŽ.
Vermits NamibiŽ overwegend gravelwegen heeft, schakelen we de zware 4x4 in: Toyota Hilux dubbele cabine. De pickup is achteraan wel overkapt, zodat je bagage vlot meekan.ď

Reisprogramma
Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 Vertrek
Nachtvlucht uit Brussel, Amsterdam of Frankfurt naar Windhoek.

Dag 2 Windhoek
Oppikken van de huurwagen aan de luchthaven in  Windhoek. Korte rit naar de stad. In een rustige wijk dicht bij het centrum ligt Olive Grove, een karaktervol guesthouse in stijl. Je kan koloniale sfeer even gaan opsnuiven en op de lokale marktjes kuieren. Overnachting in Olive Grove.

Dag 3 Africat Foundation  O D
Ontbijt. Rit noordwaarts naar Okonjima. Je treft er teven de Africat Foundation. Deze organisatie is opgericht om de grote "katachtigen" te beschremen en voor uitsterven te behouden. Je kan deze merkwaardige stichting een bezoekje brengen. In een open jeep kan je tevens een gamedrive maken met professionele gidsing over de "Big Cats". Diner en overnachting in Okonjima Plains Camp.

Dag 4 Onguma Game Reserve  O D
Ontbijt. Langs Ojiwarongo, Otavi en Tsumeb naar het Onguma Game Reserve. Het grenst aan het Etosha National Park. In de regio is er ook een San gemeenschap, soms ook bushmen genoemd. Volgens wetenschappers zijn de bushmen genetisch de oudste levende soort mensen op aarde. Je logeert in "The Fort" in Onguma. Het is een prachtig staaltje van ecologische integratie in de natuur. Wie het heeft beleefd zal het beamen: Onguma ontroert met zijn spectaculaire zonsondergangen over Etosh, volgens velen de mooiste van het land. Diner en overnachting in Onguma, The Fort.

Dag 5 Etosha & Epasha  O D
Vroeg uit de veren voor ontbijt. Je rijdt zelf van oost naar west doorheen het Etosha National Park. Dit park is uniek op aarde. De kalkachtige ondergrond, de vaak verschroeide hitte gecombineerd met de aanwezigheid van de pans met water geven het landschap dat wat sprookjesachtige, bijna surrealistische cachet. Hierin figureert het grote wild bij de waterplassen, samentroepend en wriemelend door elkaar. Stop onderweg zeker bij deze waterholes. Ze bieden onvergetelijke uitzichten over het grote wild. Langs de Anderson Gate verlaat jet Etosha voor het Epasha Private Game Reserve. Diner en overnachting in Epasha.

Dag 6 Etosha & Epasha  O D
Ontijt. Vrije dag voor een waaier aan activiteiten: een jeepdrive op het eigen Epasha domein ofwel een safari in open voertuig met gids in Etosha (beide niet inbegrepen). Diner en overnachting in Epasha.

Dag 7 Damaraland  O D
Ontbijt. Vervolgens zuid-westwaarts Damaraland in. Bezoek onderweg het "Versteende Woud". Verder tot aan het Mowani Mountain Camp, gelegen tussen de twee (meestal droogstaande) rivieren Ugab en Huab. Je vindt er de ongeschonden wildernis van de oertijd terug. Diner en overnachting in Mowani Mountain Camp.

Dag 8 Damaraland  O D
Ontbijt. Twyfelfontyn telt heel wat authentieke rotsschilderingen, de moeite om te gaan bekijken. Verken ook zeker het natuurschoon zoals Burnth Mountain en de Organ Pipes. In het kamp zelf kan je deelnemen aan een gamedrive. Vooral aan de rivierbedding verschijnen vaak de enorme desert elephants naast kudu's, springbokken en zebra's. Diner en overnachting in Mowani Mountain Camp.

Dag 9 Swakopmund  O
Ontbijt. Langs eenzame gravelwegen naar de kust, met de Hentiesbay als eerste halte. Verder naar Swakopmund, het vakantiestadje aan de Atlantische Oceaan. Terug in de bewoonde wereld, tijd om even het stof af te kloppen en te relaxen. Check-in in het historische pand van het centrale Hansa Hotel.

Dag 10 Swakopmund  O
Ontbijt. Swakopmund nodigt uit tot tal van activiteiten, die je zelf in het hotel kan vastleggen. Bijzonder boeiend is de "Dolphin Cruise", een halve dag varen in een catamaran. Vertrek vanuit Walvisbay. In de baai zwemmen immers dolfijnen en seals. Je kan een vlucht maken boven de noordelijke Skeleton Coast, sand boarding, quad biking, sky diving en noem maar op. Je kan ook gewoon wat flaneren, nippen van een koele "Windhoed Lager" op een terrasje of in het stadje wat shoppen. Overnachting in Hans Hotel.

Dag 11 Sossusvlei  O D
Ontbijt. Je rijdt dwars door de Naukluft Desert, naar Solitaire. Onderweg begroeten springbokken en wilde struisvogels je langsheen het zanderige traject. Naar Sesriem, waar de ingang van het park zich bevindt. In het park zelf heeft NWR, zeg maar de nationale parken, zopas een nieuwe comfortabele lodge gebouwd: Sossus Dune Lodge. Deze bestaat uit "hutten" gemaakt uit plaatselijke materialen in Afrovillage stijl. Ze kijken uit over de immense vlakte. Enorm voordeel is dat je 's ochtends voor dag en dauw reeds naar de Sossusvlei kan rijden en de specatulaire zonsopgang kan beleven. De zandbergen worden in lichte kleuren getoverd. Ook de zonsondergangen zijn onvergetelijk mooi en je kan hier van op de eerste rij genieten. Diner en overnachting in Sossus Dune Lodge.

Dag 12 Sossusvlei  O D
Vroeg ontbijt of picknickmand. Dan naar de Sossusvlei, de hoogste duinen ter wereld. Over 60km bouwen ze zich verder op. De laatste kilometers zijn erg zanderig, maar met je 4x4 lukt het wel. Ook Death Vlei mag je niet missen. Zalig nagenieten in de lodge en de immense ruimte en stilte op je laten afkomen. Diner en overnachting in Sossus Dune Lodge.

Dag 13 Aus  O
Ontbijt. Zuidwaarts op pad langs gravelwegen tot in Aus. Met wat geluk kan je wilde paarden spotten. Ze waren indertijd door de Duitse soldaten achtergelaten en hebben zich wonderwel aangepast aan het wilde leven in NamibiŽ. Je verblijft in een van de Eagels Nest chaletjes. Op enkele kilometers ligt Desert Horse Inn, het basiskamp waar je kan dineren (niet inbegrepen) en ontbijten. Overnachting in Eagles Nest.

Dag 14 Fish River Canyon  O
Ontbijt. Zuidoostwaarts, eerst op asfaltwegen, dan afslaan naar de westelijke oever van de Fish River. De Fish River Canyon is de tweede grootste van de wereld. Het hoge uitzichtspunt biedt je het schouwspel van de meanderende canyon. Overnachting in stenen chaletje in de Canon Lodge.

Dag 15 Kalahari O D
Ontbijt. Langs Keetmanshoop naar de Kalahari, de gigantische semi-woestijn die zich uitstrekt van NamibiŽ tot Zuid-Afrika en Botswana. Intu Afrika Reserve ligt relatief dicht bij de grens met Botswana. Diner en overnachting in de Zebra Lodge.

Dag 16 Kalahari  O D
Ontbijt. Vrije dag in de Kalahari. Je kan deelnemen aan een namiddag-jeeptoch o.l.v. een ranger in de Kalahari. Dan ervaar ook ineens het ritueel van de sundowner. Hierbij stop je bij zonsondergang ergens in de middle of nowhere voor een aperitiefje. Echt om stil van te worden: de warme zonnegloed kleurt de Kalahari in roodbruine kleuren. Dit spektakel is moeilijk vast te leggen op foto. Diner en overnachting in Zebra Lodge.

Dag 17 Naar huis  O D
Ontbijt. Terugrit naar Windhoek. Na het inleveren van de huurwagen neem je de nachtvlucht naar Europa.

Dag 18 Thuis
Laatste traject naar Brussel of Amsterdam.

 

Prijs per persoon voor 2 samenreizenden in een tweepersoonskamer: € 3 885
Single toeslag: € 812

Prijs per persoon voor 4 samenreizenden in 2x tweepersoonskamer: € 3 295
Single toeslag: € 812

Prijzen geldig tot 1/12/2016, uitgezonderd 15/12/2016 - 15/01/2016: prijs op aanvraag

 

Inbegrepen

- Wagenhuur 4x4 Toyota Hilux double cabine met onbeperkte kilometers
- Omniumverzekering
- Overnachtingen met maaltijden zoals vermeld
- Bijdrage Garantiefonds reizen voor Belgen en Nederlanders

Niet inbegrepen

- Vluchten en luchthaventaksen
- Contractfee huurwagen 75 Namibische dollar
- Annulatie- of bijstandsverzekering
- Toegangsgelden nationale parken
- Fooien


Internationaal paspoort verreist, geldig 6 maanden na datum van terugkeer. Malariatabletten voor Etosha aan te raden.

    


 

 

Zuid-Afrika Reiscenter op Facebook

  

Gratis brochure
Vraag onze gratis brochure
of download in pdf
48 blz. - 4MB

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord

 

  PDF      PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2017 Zuid-Afrika Reiscenter - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR en VZW Visit Southern Africa - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.