Terug naar homepage
 
       

 

 

Sperrgebiet National Park diamantexcursie

  Diamantontginning   Verboden gebied
  De Beers   Bogenfels rotsboog

Verzande fabriek diamantwinning 

Verzande fabriek diamantwinning IndustriŽle archeologie Heuveltjes doorzocht door diamantzoekers De Bogenfels Arch De woestijn neemt terug bezit van de woonhuizen Ruige kusten Sperrgebiet aan de Atlantische Oceaan Lunch in het verlaten dorpsschooltje Pomona Quiver Tree (Kokerboom) enige overlevende Kleurrijke landschappen Nog meer kleur Dieren op de loop Vroegere smalle spoorlijn en verkommerde huizen

Begeleide dagexcursie 250km vanaf LŁderitz

Vooraf heb je een speciale vergunning - permit - nodig om dit "verboden gebied" te betreden. Je reist 250km door godverlaten land. Hier lagen vroeger de diamanten voor het oprapen. Nu is de diamantwinning bijna uitgedoofd en vervangen door diamantwinning op de Atlantische Oceaan. Het gebied is nog steeds in concessie bij NAMDEB: organisatie voor 50% van de Namibische Staat en 50% van De Beers. Namibische diamanten sieren nu menig Vlaamse vrouw, vermits de Beers een van de voornaamste toeleveranciers was en is van de Antwerpse diamantindustrie.
Eerst verken je de verlaten boorputten, die de arbeiders verderop van water voorzagen. Dan gaat de tocht naar Pomona: een verlaten dorpje met schooltje en verzande huisjes. Heel imposant hoe mensen hier konden leven, temidden van woestijn en droogte. Met steeds het ultieme doel: diamanten verzamelen.
In Bogenfelts bewonder je de gigantische rotsboog aan de Atlantische Oceaan.
Onderweg vertelt de gids over het leven van de diamantzoekers, de verwerking en de handelaars en de onverwacht boeiende natuur met 'wandelende' duinen en marmeren rotsmassieven.

Richtprijs € 140 per persoon (minimum 4 personen)
Indien slechts 2 personen: € 339 per persoon (geldig tot 30 juni 2016)

Dagtrip incl. transport in 4x4, gids, picknicklunch incl. drank, en coffeebreak, permit voor Sperrgebiet.


 

 

Zuid-Afrika Reiscenter op Facebook

  

Gratis brochure
Vraag onze gratis brochure
of download in pdf
48 blz. - 4MB

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord

 

  PDF      PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2017 Zuid-Afrika Reiscenter - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR en VZW Visit Southern Africa - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.