Terug naar homepage
 
       

 

 

Truckexpeditie Cape to Vic Falls Kamperen

  NamibiŽ   Victoria watervallen
  Botswana   Okavango Delta

Reisroute : Kaapstad- NamibiŽ- Botswana- Zimbabwe. 

Reisroute : Kaapstad- NamibiŽ- Botswana- Zimbabwe. Met de truck op safari en eten maken op een vuurtje. De Visrivier Afgronde : de tweede grootste canyon ter wereld Wandeling met de Bosjesmannen. Kamperen in Spitzkoppe. Victoria watervallen in Zimbabwe. Even stoppen onderweg voor de piknik lunch. Slapen in iglo tentjes in de woestijn. Met een mokoro varen in de Okavango Delta. Wandelen op de duinen in de Sossusvlei.

Ben je jong van hart? Hou je van outdoor leven en tentjes? In Zuidelijk Afrika voeg je daar nog een extra dimensie aan toe: de onmetelijke wijdsheid en de Afrikaanse wildernis zullen je reis extra pittig kruiden.
Misschien zie je het niet zitten om met 17, 18 of meer personen in een grote groep te reizen? Geen nood, bij ons kunnen maximum 12 personen mee, plus twee gidsen. En ja, je leest het goed: 2 volwaardige gidsen staan steeds voor je klaar: een garantie voor ťcht persoonlijke begeleiding.
De trucks zijn dan ook speciaal ontworpen voor 12 inzittenden: ruime zetels, extra grote ramen, keukentje, luifel voor de regen of de felle zon omdat je outdoor leeft, livingstone stoeltjesÖ Heel informele toestanden, maar wel uiterst professioneel georganiseerd. Je steekt een handje toe bij het bereiden van de inbegrepen maaltijden in open lucht(tenzij anders vermeld).

ACTIVITEITEN EN INKOMGELDEN
Alle vermelde activiteiten met inkomgelden zijn inbegrepen. Optionele ter plaatse te betalen.

DE TENTEN
Slapen doe je in je iglotent, op een matrasje van 5 cm dik. Soms op een kampplaats met douche en wc faciliteiten. In enkele ruigere gebieden in de pure wildernis stellen de gidsen een wc-tent ter beschikking. De tenten zijn voldoende groot: 2,2m x 2,2m, hoogte 1,8m en ze zijn met insectennet uitgerust. In enkele trajecten (zoals Zuid-Afrika) slaap je  tussendoor enkele keren in een chaletje of guesthouse. Singles betalen geen meerprijs, maar delen de tent met iemand van hetzelfde geslacht. Slaapzak en hoofdkussen mee te brengen.

DE VLUCHTEN
Bij deze Truck Expedities 12 personen met tent zijn de vluchten nooit inbegrepen. Het is  aan te raden om de bijhorende vliegtickets eveneens bij Zuid-Afrika Reiscenter te boeken, we hebben immers speciale contracten met de voornaamste airlines. Je geniet bovendien van bijkomende garanties: wij zijn verantwoordelijk voor het geheel, ingeval van bv. vertraging nemen we onmiddellijk de nodige maatregelen. Je koopt toch ook je PC-toetsenbord niet bij de ene, je beeldscherm bij de andere en de PC zelf bij een derde?

Vluchtprijzen ĎCatch of the Dayí: wie echt de scherpste vluchtprijzen wenst, kan bij ons terecht volgens het Catch of the Day principe. Omdat we online in contact staan met alle airlines, kunnen we de goedkoopst mogelijke vlucht korte tijd voor jou in optie nemen. Binnen de 3 dagen beslis je, betaal je het hele bedrag en wordt het Elektronisch Ticket uitgeschreven. Annulatiekosten zijn vanaf dan 100%. Voor de Truck-expeditie zelf blijven de normale annuleringsvoor-waarden van kracht en betaal je enkel het voorschot van 30%.

TRUCKEXPEDITIES MET TENT - CAPE TO VIC FALLS  24 dagen

Niet voor sissies, deze expeditie per truck en puur kamperen in iglotentjes in de ongerepte natuur van NamibiŽ en Botswana. Maximum 12 deelnemers en twee gidsen.
Alle maaltijden neem je buiten, klaargemaakt in het ingebouwd keukentje van de truck. 14 nachten beschik je over gemeenschappelijk sanitair (met warmwaterdouche), 2 nachten is werkelijk wild kamperen, ter afwisseling slaap je tussendoor 5 keer in echte bedden, wat een luxe!

Reisprogramma
Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 Vertrek Brussel/Amsterdam  D
Nachtvlucht via London of Frankfurt naar Kaapstad (niet inbegrepen).

Dag 2 Kaapstad en fietstour extra  O
Transfer bij aankomst in Kaapstad naar het hotelletje. Vrije tijd om te relaxen . Zuid-Afrika Reiscenter biedt je als welkom om 14h een gratis fietstour 3 uur Kaapstad aan met lokale gids (vertrekpunt: V& A Waterfront). Overnachting in Sweetest guesthouse met ontbijt.

Dag 3 Die schone Kaap  
Rit naar Simonstown en zijn pinguÔnkolonie. Dan langs de kust naar Cape Point en Kaap de Goede Hoop. Bij terugkeer uitgebreide stop in Houtbaai. Daar geniet je van wat vrije tijd aan het strand. Er zijn ook enkele leuke terrasjes met uitzicht op de haven. In het Victoria & Alfred Waterfront gaan we samen dineren (op eigen kosten). Overnachting in Sweetest guesthouse met ontbijt.

Dag 4 Ruige Cederbergen  O L D
Noordwaarts naar de Cederbergen, met zijn geŽrodeerde grillige rotsformaties. Overnachting in eigen tentje.

Dag 5 Gariep Rivier  O L D
Richting NamibiŽ tot aan de ongerepte Gariep Rivier, met zijn kristalhelder zuiver water. Deze plek is nog niet ingepalmd door het massatoerisme. Je kan er zwemmen of zelfs kanovaren (niet inbegrepen). Overnachting in eigen tentje.

Dag 6 Fish River Canyon  O L D
Verder NamibiŽ in tot aan de wereldbekende Fish River Canyon, de tweede grootste ter wereld. We overschouwen het ontzaglijke landschap bij de ondergaande zon. Overnachting in een eigen tentje.

Dag 7 Sossusvlei  O L D
Langs gravelwegen naar de Namib Desert. Deze regio is de thuis van ťťn van de hoogste duinen ter wereld. Overnachting in eigen tentje.

Dag 8 Zand en duinen  O L D
Rit in het park; we wandelen in de duinen aan de Sossusvlei. In de Sesriem Canyon dalen we af en genieten van het schouwspel van de ondergaande zon over het rood-bruine duinenlandschap. Overnachting in eigen tentje.

Dag 9 Swakopmund in Ďluxeí  O L
Rit doorheen de Naukluft Desert tot aan de kust van de Atlantische Oceaan en het stadje Swakopmund. Diner in een restaurantje (eigen kosten). Na een reeks kampeerdagen genieten we van het slapen in echte bedden in chaletje.

Dag 10 Swakopmund adventure  O
Vrije dag voor verkenning van Swakopmund of enkele adventure activiteiten (niet inbegrepen), zoals een boottochtje of Sand boarding in de duinen. Diner in restaurant (niet inbegrepen). Overnachting chaletje.

Dag 11 Spitzkoppe  O L D
Eerst langs Cape Cross, de gigantische kolonie seals. Dan het binnenland in tot aan de Spitzkoppe. Ze rijzen op uit de woestijn als massieve granieten kathedralen. Kamperen in eigen tentje met prachtig uitzicht.

Dag 12 Ugab Wildernis  O L D
Naar de Brandberg, waar we kamperen aan de droge Ugab Rivier, waar woestijnolifanten vaak voorkomen. Begeleide wandeling met lokale gids doorheen de bergen met eeuwenoude rotschilderingen. Overnachting eigen tentje.

Dag 13 Etosha National Park  O L D
Naar het Etosha National Park. Met de truck trekken we op uitkijk naar het grote wild. Overnachting in eigen tentje in ťťn van de drie restcamps binnenin Etosha.

Dag 14 Op safari in Etosha natuurpark  O L D
Vandaag staat in het teken van safari. Met de truck op ontdekking naar de Big Five: leeuwen, olifanten, neushoorns, buffels en luipaarden. Met wat geluk, spot je oryxen en giraffen. Vergeet je verrekijker niet. 's Middags picknicken we in Etosha natuurpark.

Dag 15 Windhoek  O L D
Rit naar Windhoek, korte stadsverkenning. Diner (op eigen kosten) in de stad, slapen in guesthouse.

Dag 16 Kalahari woestijn  O L D
De grens over naar Botswana en diep de Kalahari in. Enkele bushmen begeleiden ons bij een wandeling en laten ons kennismaken met hun vaardigheden. Slapen in eigen tentje.

Dag 17 Maun  O L
Rit naar Maun, nabij de Okavango Delta. Overnachting in eigen tentje in Maun.

Dag 18:Wild kamperen in de Okavango  O L D
Met een mokoro Ė een bootje gemaakt van een uitgeholde boomstam Ė varen we de Okavango in. We kamperen met eigen tentje helemaal wild op een verlaten eilandje, de ultieme wildernis ervaring.

Dag 19 Wild kamperen in de Okavango  O L D
Vrije dag met inbegrepen activiteiten in de Okavango Delta: te voet de bush in op uitkijk naar het grote wild, een mokoro tochtje op het water, zelfs zwemmen is mogelijk. Wild kamperen.

Dag 20 Makgadikgadi  O L
Oostwaarts naar de Makgadikgadi Pans, de gigantische vlakte die helemaal wit schittert in de zon. Overnachting in eigen tentje.

Dag 21 Victoria watervallen  O
We rijden naar de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Logies in een eigen tentje.

Dag 22 Victoria Watervallen   O
Vrije dag voor een hele reeks activiteiten (niet inbegrepen): rafting of "Flight of the Angels" (microlight of helicopter). Slapen in eigen tentje.

Dag 23 Victoria Watervallen  O
Na het ontbijt, eindigt de tour. Transfer naar de luchthaven van Victoria Falls. Vlucht naar Johannesburg en verder naar Europa.

Dag 24 Thuis
Doorvlucht naar Brussel/Amsterdam, aankomst tegen de middag. (vluchten niet inbegrepen)

Vertrekdata
Vetgedrukte data zijn reeds gegarandeerd.
Vertrekdatum vanuit BelgiŽ/Nederland met nachtvlucht, einddatum terug thuis.

2017
10jan - 02feb
31jan - 23feb
28feb - 23mar
07mar - 30mar
11apr - 04mei
18apr - 11mei
25apr - 18mei
30mei - 22jun
06jun - 29jun
13jun - 06jul
18jul - 10aug
25jul - 17aug
15aug - 07sep
05sep - 28sep
12sep - 05okt
03okt - 26okt

31okt - 23nov
21nov - 14dec
05dec - 28dec
12dec - 04jan
19dec - 11jan
09jan - 01feb

03 nov - 26 nov
24 nov - 17 dec
15 dec - 07 jan 2016
22 dec - 14 jan 2016
12 jan - 04 feb 2016

Prijs
Prijs per peroon: €2 395
Single toeslag: € 180
Geen local payment
Prijzen zijn geldig tot 01.01.2018

Het is mogelijk deze tour te eindigen in Windhoek: € 1 799 (in tweepersoonstent), single supplement bedraagt € 224.

Inbegrepen

- Transfer bij aankomst in Kaapstad
- Prenight in Kaapstad in kamer met ontbijt
- Begeleide fietstocht 3u Kaapstad
- Transfer naar luchthaven Victoria Falls
- Engelstalig begeleide rondreis met truck maximum 12 deelnemers en 2 gidsen
- Overnachtingen
- Vermelde maaltijden
- Activiteiten en inkomgelden
- BTW
- Bijdrage Garantiefonds Reizen voor reizigers met Belgische en Nederlandse nationaliteit

Niet inbegrepen

- Vluchten
- Luchthaventaxen
- Bijstands- of annuleringsverzekering
- Otionele uitstappen met inkomgelden
- Maaltijden indien niet vermeld
- Dranken

Internationaal reispaspoort vereist geldig 6 maanden na retour; malariatabletten aan te raden. Inenting gele koorts vereist voor Zambia.

De vermelde duur is inclusief vluchtdagen, prenight (kamer met ontbijt) en de transfers bij aankomst en vertrek naar de luchthaven.


 

 

Zuid-Afrika Reiscenter op Facebook

  

Gratis brochure
Vraag onze gratis brochure
of download in pdf
48 blz. - 4MB

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord

 

  PDF      PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2017 Zuid-Afrika Reiscenter - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR en VZW Visit Southern Africa - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.