Terug naar homepage
 
       

 

 

Wagenhuur NamibiŽ

  Selfdrive kan   Gravelroads
  Wagentypes   Goed verzekerd

Toyota Corolla is ideaal voor 2-3 personen met grote koffer. 

Toyota Corolla is ideaal voor 2-3 personen met grote koffer. Hyundai IX35 is een 2x4 jeepmodel. Volkswagen T3 minibus voor 5-7 personen. Veel ruimte in de Volkswagen T3 minibus. 4x4 jeep Toyota Hilux.

Vermits het land meestal gravelwegen heeft, dus niet geasfalteerd, is de juiste huurwagen met zoveel mogelijk garanties en vangnetten heel belangrijk.
Avis verdient hier onze voorkeur. Ze beschikken over 7 vestigingen en een 24/24 nummer.

VERZEKERINGEN
Zuid-Afrika Reiscenter biedt bij Avis de volledige Premium Cover aan. Dan ben je immers heel goed verzekerd: burgerlijke aansprakelijkheid, eigen wagenschade, zelfs waterschade en schade aan de onderkant wagen is mee verzekerd, voorruit, banden en zandstormschade. Ook diefstal is verzekerd.

DEPOSIT
Een creditcard is vereist. Er zal een deposit worden geblokkeerd, in 2015 is dit 2 226 Namibische Dollar als waarborg voor je benzine (ongeveer € 160).

INBEGREPEN
Onbeperkte kilometers, airport station tax, Premium Cover verzekering. Benzine betaal je extra, ook een beperkte contractfee, kinderzitje, dropoffkosten in NamibiŽ zelf, Botswana of Zuid-Afrika. Leuk is dat bij Avis NamibiŽ automatisch een tweede bestuurder inbegrepen is in de prijs. Zorg wel dat de baliebediende in Windhoek dit uitdrukkelijk noteert op het contract dat je tekent.

RIJBEWIJS
In NamibiŽ volstaat een Belgisch of Nederlands rijbewijs, op voorwaarde dat het een Europees Model is.

RIJDEN OP GRAVELWEGEN
Matig je snelheid wanneer je op gravelwegen rijdt. Bij hogere snelheid kan je onverwacht gaan slippen. Als Europeanen zijn we het rijden op gravelwegen niet gewoon. Laat je dus niet verleiden om een snel voorbijzoevende lokale farmer  te volgen. Wanneer je (heel sporadisch) een tegenligger kruist, is het raadzaam om wat te vertragen en wat opzij te rijden, zodat de opwippende steenslag je voorruit niet beschadigt.

BENZINE
Onderweg vind je weinig benzinestations. Het is aan te raden bij vertrek in de stad of op een groot kruispunt de halfvolle tank nog even bij te vullen.

DROOGTE
NamibiŽ is dorstland: heel lage luchtvochtigheid en erg warm. Voldoende mineraalwater in de wagen is dan ook sterk aan te bevelen.

INGEVAL VAN PANNE
Je blijft best bij je auto en wacht op een volgende passerende wagen. Afhankelijk van de route kan dit wel wat duren. Je zal merken dat iedereen erg behulpzaam is. 

WAGENTYPES
Alle wagens zijn met manuele versnelling. Alleen type E Toyota Corolla en categorie I Toyota Fortuner 4x4 jeep kan je mits meerprijs als automatique reserveren.

Type C is populair, Toyota Corolla of gelijkwaardig, met voldoende kofferruimte voor 2 of 3 personen.
Type K Hyundai IX35, Kia Sportage of gelijkwaardig  is een 2x4 jeepmodel en heeft meer ruimte. Je zit wat hoger zodat je makkelijker rijdt op gravelwegen.
Type N is een zware 4x4, Toyota Double Cabine of gelijkwaardig, met gesloten achterbak. Hiermee kan  je ook in afgelegen zandwegen en moeilijker terrein zonder problemen rijden.
Type H is een VW T5 of gelijkwaardig  geschikt voor 5 tot 7 personen met bagage.


 

 

Zuid-Afrika Reiscenter op Facebook

  

Gratis brochure
Vraag onze gratis brochure
of download in pdf
48 blz. - 4MB

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord

 

  PDF      PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2017 Zuid-Afrika Reiscenter - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR en VZW Visit Southern Africa - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.