Terug naar homepage
 
       

 

 

Windhoek naar Victoria Falls selfdrive

  Kalahari   Moremi
  Chobe   Victoria Falls

Kalahari: semi woestijn 

Kalahari: semi woestijn Zware 4x4, geen overbodige luxe Baobob boom Onderweg in een lodge Makgadikgadi Pans Okavango cruise Okavango cruise 2 Betekent: The smoke that thunders The mighty Vic Falls A Zambezi River Lodge aan de Zambezi Adventure rafting op de Zambezi Craft market in Vic Falls

Wellicht heb je ooit reeds het genoegen gesmaakt om van Zuid-Afrika en/of NamibiŽ te proeven. En smaakte dit naar meerÖ Een blik op de landkaarten nodigt immers uit om van NamibiŽ over Botswana naar de wereldbekende Victoria watervallen te reizen.
Wij bieden dan ook deze speciale route aan. Hou er rekening mee dat je heel wat langs zand- en steenslagwegen rijdt. De zware 4x4 Hilux is voor deze trip dan ook geen overbodige luxe.

De dropoff van de huurwagen gebeurt reeds in Botswana. Huurwagens van Avis mogen namelijk de grens met Zimbabwe niet over. Wij organiseren dan een transfer naar Victoria Falls. Ter plekke heb je toch geen huurwagen nodig. Ook de laatste transfer naar de luchthaven is inbegrepen.

Op de interessante haltes logeren we 2 nachten om een volledige dag te kunnen besteden aan verkenning van de regio.

Reisprogramma
Inbegrepen maaltijden: O = ontbijt, L = lunch, D = diner

Dag 1 Vertrek Brussel/Amsterdam  D
Nachtvlucht via London/Frankfurt/Parijs, eventueel via Johannesburg naar Windhoek

Dag 2 Windhoek  O - 50 km
Bij aankomst pik je je 4x4 Hilux huurwagen op voor een korte rit naar Windhoek. Je kan een bezoekje brengen aan de stad. Overnachting in het comfortabele guesthouse Olive Grove.

Dag 3 Begin van de Kalahari  O - 320 km
Rit oostwaarts, via Gobabis, dan nog 85 km verder. Check-in in het geusthouse Kalahari Bush Breaks. De eigenaars verwelkomen je hartelijk in hun comfortabel verblijf.

Dag 4 Hartje Kalahari - Edoís Camp  O D - 250 km
Verder de Kalahari in, de grens met Botswana over tot in de regio van Ghanzi. Check-in in een comfortabel kleinschalig tentenkamp, waar je in echte bedden slaapt. Private douche en wc. Elektriciteit werkt volledig op zonne-energie en er is water aanwezig van de nabijgelegen Ďpaní. Half pension. Optionele activiteiten mogelijk (niet inbegrepen), zoals jeepdrives en natuurwandelingen o.l.v. een gids. Overnachting in Edoís Camp.

Dag 5 Hartje Kalahari - Edoís Camp  O D
Volledige dag in het teken van de wondere wereld van de machtige Kalahari. Zijn unieke fauna en flora bieden een boeiende dag van verkenning. Half pension in Edoís Camp.

Dag 6 Moremi & Okavango  O D - 350 km
Doorheen Botswana naar Maun, de "poort naar de Okavango". Deze Delta is uniek: het water vanuit Midden-Afrika meandert het land in en biedt een uitzonderlijke mix van land- en waterwild. Op weg naar het Moremi Game Reserve ligt de Mankwe Bush Lodge. Overnachting.

Dag 7 Moremi & Okavango  O D
Je kan zelf op verkenning met je huurwagen in Moremi. Vanuit de lodge vertrekt eveneens een dagtrip Moremi in open jeep o.l.v. een ranger. Of je kan een Okavango excursie ter plaatse boeken voor een "boottochtje" in een mokoro, een uitgeholde boomstam (beide niet inbegrepen). Overnachting in Mankwe Lodge.

Dag 8 Okavango regio  O D
Wellicht beleef je graag de vlucht over de Okavango Delta (niet inbegrepen) en/of een verdere verkenning van Savuti. Overnachting Mankwe Lodge.

Dag 9 Makgadikgadi Pans  O D - 380 km
Oostwaarts naar dit wat surrealistisch gebied met zijn enorme kleivlaktes. Overnachting in de Nata Lodge.

Dag 10 Chobe National Park  O D - 410 km
Naar het Chobe National Park: de regio waar de landen Botwana, Zimbabwe, NamibiŽ en Zambia samenkomen. Chobe telt een onwaarschijnlijk aantal olifanten. Dankzij de Chobe Rivier leeft er veel wild, inclusief luipaarden en leeuwen. Overnachting in de Chobe Safari Lodge in Kasane, grenzend aan het nationale park, aan de oever van de Chobe Rivier.

Dag 11 Chobe National Park  O D
Vrije dag om zelf het park te verkennen met je 4x4. Je kan ook deelnemen aan begeleide gamedrives in open jeep o.l.v. ranger (niet inbegrepen). Verder tal van activiteiten mogelijk. Overnachting in de Chobe Safari Lodge.

Dag 12 Victoria Falls  O
Dropoff van de huurwagen in de Kasane airport. Transfer naar Zimbabwe, Victoria Falls. Check-in in de A Zambezi River Lodge, mooi gelegen aan de oever van de Zambezi Rivier.

Dag 13 Victoria Falls  O
Je wordt opgepikt in je lodge voor een begeleid bezoek aan de watervallen (inbegrepen). Vrije tijd om te relaxen.
Overnachting in A Zambezi River Lodge.

Dag 14 Victoria Falls  O
Vrije dag. In de lodge zelf kan je kiezen uit een hele waaier van activiteiten: bijvoorbeeld de "flight of the angels" met een helicopter of microlight boven de watervallen vliegen of rafting van rustig tot heavy adventure op de Zambezi. Overnachting A Zambezi River Lodge.

Dag 15 Naar huis  O
Transfer naar de luchthaven van Victoria Falls voor vlucht naar Johannesburg. Nachtvlucht naar huis (beide vluchten niet inbegrepen).

Dag 16 Thuis
Aankomst in Europa, doorvlucht naar Brussel of Amsterdam


Prijs per persoon voor 2 samenreizenden in tweepersoonskamer: € 3 490
Single toeslag: € 995

Prijs per persoon voor 3 samenreizenden, in tweepersoonskamer:  3 190
Single toeslag derde persoon: € 995

Prijs per persoon voor 4 samenreizenden, in tweepersoonskamer: 3 090
Single toeslag: € 995

Prijzen geldig tot 1/11/2016

Inbegrepen

- Wagenhuur 4x4 Hilux double cabine met onbeperkte kilometers
- Omniumverzekering
- Overnachtingen met vermelde maaltijden
- Activiteiten zoals vermeld
- Transfers zoals vermeld
- Bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen:

- Vluchten
- Bijstands- of annualtieverzekering
- Dropoffkosten en cross border fee, samen 6 120 Namibian Dollar
- Contractfee 75 Namibian Dollar
- Inkomgelden nationale parken
- Maaltijden indien niet vermeld
- Optionele activiteiten


 

 

Zuid-Afrika Reiscenter op Facebook

  

Gratis brochure
Vraag onze gratis brochure
of download in pdf
48 blz. - 4MB

Inschrijven nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van onze promoties, tips en nieuwe reisprogramma's.
Go
 

Klanten aan het woord

 

  PDF      PRINT      TOP      EMAIL       
© 1997-2017 Zuid-Afrika Reiscenter - Alle rechten voorbehouden - Licentie 5071 - Lid van VVR en VZW Visit Southern Africa - Verzekerd bij Garantiefonds Reizen.